Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Mitä sillä koiran vakuutuksella muka tekee?


Niin, tätä keskustelua on käyty monilla seuraamillani koira-aiheisilla keskustelupalstoilla tämänkin kevään aikana. Totta on, ettei ehkä ihan jokaisen ranskanbulldoggin omistajan kannata satsata vuosittain 700 euroa pelkästään vakuutusmaksuihin – oikeasti jotkut vakuutusyhtiöt vaativat tällaisia summa – mutta perusterveiden rotujen, kuten shiban, kohdalla suosittelen vakuutusta ihan jokaiselle.

Meillä molempien koirien vakuutukset ovat LähiTapiolassa, vaikka kaikki muut vakuutukseni ovatkin OP Pohjolassa. LähiTapiolan suoraveloituspalvelu on kätevä eikä silloin tarvitse täyttää aikaansa vahinkoilmoituksien täyttämiseen.

Vaikka olen ollut koirien vakuuttamisesta samaa mieltä niin kauan kuin minulla on ollut aikuisiällä koira, tällä viikolla Ilon hammasleikkauksen yhteydessä asiasta tuli entistä konkreettisempi.

Vakuutus korvasi Ilon lääkärikäynnistä useamman satasen ja lopulta minulle jäi maksettavaksi noin kolmannes kaikista kuluista. Kyllä mieltä lämmitti, kun ei tarvinnut maksaa kuin hieman yli 200 euroa, kun laskun loppusummasta katosi yli 400 euroa vakuutuksen ansiosta. Lisäksi seuraava hammashoitajakäynti tulee olemaan ilmainen, koska sekin veloitettiin jo ennakkoon vakuutusyhtiöltä.

Kotiin ajellessani laskin, että vain tämän yhden lääkärikäynnin hinta kattoi vakuutusmaksut yli kahdelta vuodelta.


Perusterveen rodun valitseminen ei kuitenkaan takaa, etteikö yllättäviä menoja syntyisi. Ilon kohdalla on käyty selkäkuvauksissa fysioterapeutin pyynnöstä, viime keväänä nielutulehduksen vuoksi ja nyt tämän hampaanpoiston vuoksi. Vakuutus on maksanut itsensä siis jo rahallisesti takaisin. Mutta mitä tärkeintä, se takaa sen, että minun on mahdollista tarjota hintoja kyselemättä koirilleni parasta mahdollista terveydenhoitoa ja lääkityksen sekä minulle turvaa siitä, etteivät toimenpiteet vie minua konkurssiin. Olisi saattanut jäädä kesän alennusmyyntishoppailut, muutama näyttelyreissu ja ehkä jokin lomareissu tekemättä, jos olisin joutunut vinguttamaan Visaa maksaakseni Ilon leikkauksen.


Toisaalta, entä jos koira sairastuisi pysyvästi tai tarvitsisi pitkäaikaista hoitoa lääkärissä samaan vaivaan? Niin vain vakuutus auttaisi meitä siinäkin vuosittaisien rajojen puitteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti